„Беласица” спечели само една точка в Самоков срещу „Рилски спортист”

Двубоят между „Рилски спортист” и „Беласица” (Петрич) завърши наравно 1:1. Петричките футболисти започнаха отлично мача си от 13-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига като гости на Самоков. Още във втората минута при бърза контраатака на гостите Атанас Карачоров на скорост по десния фланг преодоля всички изпречили му се футболисти. След това подаде към Жустино Мендес, който отбеляза за 0:1. На три пъти Атанас Карачоров и по веднъж Васил Божинов и Жустино Мендес не успяха да реализират чисти голови положения във вратата на домакините. В 34-тата минута вратарят на „Беласица” Захари Димитров получи болка в адуктора на десния крак и бе заменен принудително с юношата Тодор Димитров. На два пъти футболистите на домакините се озоваха срещу младия петрички вратар, но не успяха да го преодолеят. Йордан Тодоров от домакините в 28-ата минута уцели страничната греда на гостите.
През втората част на мача футболистите на „Беласица” заиграха нервно и играта стана доста оспорвана. В 62-рата минута при контраатака на гостите при съотношение 4:1 се очакваше нов гол във вратата на „Рилецо”, но Атанас Карачоров насочи грешно топката към Симеон Бояджиев, тя бе пресечена, последва контра на домакините и Костадин Аджов се възползва от разредената защита на петричкия тим и изравни за 1:1. До края на срещата непростими пропуски за отбора на „Беласица” направиха Марин Георгиев, Любо Граминов, Атанас Карачоров и Жустино Мендес, изскачайки очи в очи срещу вратаря на домакините. Най-фрапиращият пропуск за гостите бе този на Иван Марчев, който получи отляво топката от Васил Божинов, но отблизо с неудобния си крак я изпрати над вратата в аут.

Мнения след мача дадоха:


Петър Аджов – треньор на „Рилски спортист” (Самоков): „Първото полувреме отборът на „Беласица” играеше по-добре на терена, бяха по-спокойни от спечелените си точки досега, отбелязаха първи гол и имаха възможност за нови.
Йордан Тодоров веднъж уцели гредата на „Беласица”. След почивката заиграхме по-добре и на два пъти Ивайло Захариев и Виктор Младенов уцелиха вратите на петричката греда. При 1:1 Йордан Тодоров изскочи очи в очи срещу резервния вратар на „Беласица”, но изпрати топката в него. Този мач можеше да бъде спечелен и от двата отбора.”

Атанас Ласков – треньор на „Беласица”:

„От досега изиграните срещи навън тази беше най-добрата ни. Можеше да си осигурим голяма преднина още през първото полувреме на срещата, но не успяхме да си реализираме головите положения. Тотално надиграхме отбора на домакините през първото полувреме, за жалост без успешен завършек пред вратата им. Фатална наша грешка при изравнителния гол. На пет пъти не успяхме отблизо да огорчим вратаря на домакините. Въпреки всичко – поздравления за момчетата, на които бе гласувано доверие в този двубой. Вече мислим за съботния мач срещу „Ботев” (Ихтиман) на стадион „Цар Самуил”. За него планирам две тренировки. Жалко че ще отсъства титулярният вратар Захари Димитров заради неприятната контузия, която получи по време на мача в Самоков.”

”Беласица”: З.Димитров/34-Т.Димитров/, М.Георгиев, Бояджиев, Граминов, Смилков, Стоев, Марчев, Таушанов, Карачоров, Божинов, Мендес s.com/wp-admin/post-new.php