“Беласица” с тежък жребий! Ще играе за Купата на България срещу двукратния носител “Локо” /Пловдив/

Саша Симонович

Редно беше, след като сме с два ранга по-надолу, да домакинстваме, каза старши треньорът на петричани Саша Симонович

Жребият за Купата на България по футбол между отборите на „Беласица” и „Локомотив” /Пловдив/ предизвика лавина от коментари в Петрич. Според спортната общественост в южния град е било редно отборът на “Беласица” да домакинства на стадион “Цар Самуил”, за да стане истински футболен празник пред многохилядна публика. За жалост от ръководството на Професионалната футболна лига мислят по друг начин и отредиха мача от 1/8-финалната фаза за Купата на България между отборите на елитния “Локомотив” /Пловдив/ и третодивизионния “Беласица” /Петрич/ да се играе в началото на месец март на Лаута.


„Хубаво беше този мач да се играе в Петрич. Щеше да стане голям футболен празник за града, а на трибуните щеше да има не по-малко от 5-6 хиляди зрители. Както е известно, този турнир се администрира от Професионалната футболна лига и пропуска да популяризира футбола в един футболен град, какъвто е Петрич. Този мач щеше да бъде изгледан и от футболистите от подрастващите поколения и щеше да бъде истински стимул за тяхното развитие. Като бивш футболист на “Локомотив” /Пловдив/ зная как играе отборът, в никакъв случай няма да изиграем този мач протоколно, напротив – ще ги затрудним максимално. Преди да излезем на Лаута за този мач, имаме да свършим някои други неща. Една добра зимна подготовка ще вдигне още повече качеството на нашия отбор, особено с новопривлечените футболисти. Тежко ще ни бъде, защото отборът на “Локомотив” /Пловдив/ е два пъти носител на Купа България и в момента заема второ място за първенството на Ефбет лига. Със сигурност ще търсят да направят хеттрик в този турнир. Уверен съм, че нашите футболисти ще дадат максимума от себе си и ще играят на предела на възможностите си”, сподели Георги Петров – селекционер на ОФК “Беласица”.
„Тежък жребий за нашия отбор. Всички отбори, които достигнаха до 1/8-финалната фаза, с изключение на нас и “Черноморец” /Балчик/, са участници в професионалните групи. Срещу двукратния носител на Купа България и водещ в Ефбет лига ще ни бъде изключително трудно, и то като гости. Няма да бъдем на стадион “Лаута” със свален гард. Ще се опитаме максимално да ги затрудним. Приоритет на този етап пред нас е да гоним спечелване на първото място в ЮЗ трета лига, даващо право за втора лига от следващото първенство. Редно беше, след като сме с два ранга по-надолу, да домакинстваме, но за жалост не се получи”, сподели старши треньорът на “Беласица” Саша Симонович.
Капитанът на отбора Марти Таушанов заяви следното: „За нас е чест, че ще играем срещу двукратния носител на Купата на България и водещ тим в Ефбет лига – “Локомотив” /Пловдив/. Във футбола всичко е възможно. В предишния кръг отборът на “Локомотив” /Пловдив/ спечели в Нова Загора с изпълнение на дузпи. Жалко че мачът няма да бъде на стадион “Цар Самуил”, където щеше да стане един невероятен футболен празник. В този мач ще видим какви са истинските ни възможности в момента”.

Ташко СУЛЬОТОВ