„Беласица” с тежък мач на лош терен! Петричани излизат в отложен двубой срещу „Надежда”

Стивън Кирилов, Айвън Ангелов, Аспарух Смилков, Патрик Попов и Владимир Гогов с картотеки

Общо шест тренировки проведе наставникът на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” Саша Симонович за съботния мач срещу отбора на „Надежда” в Доброславци. Заниманията преминаха на различни терени. Ползва се този с изкуствено покритие в района на гимназията и с естествено покритие в Марикостиново. Двете възстановителни процедури се направиха край Марикостиново. Междувременно в БФС се картотекираха новопривлечените и одобрени от треньорския щаб на клуба Стивън Кирилов, Айвън Ангелов, Аспарух Смилков, Патрик Попов и Владимир Гогов. В последния си отбор – „Септември” (Симитли) – Гогов е натрупал пет жълти картона и при това положение е наказан с лишаване от участие в една официална среща, в резултат на което няма да бъде на разположение на Саша Симонович за мача срещу „Надежда” в Доброславци. Това стана достояние на треньорския щаб в последния момент, заради което Саша Симонович умува кой да замести Владимир Гогов в защитния вал на тима. Ще се избира измежду Марин Георгиев и Божидар Янков-Бомбата. Всичко това ще стане факт веднага след последното занимание, което ще бъде тактическо на терена в района на гимназията. Очаква се на вратата да застане Захари Димитров, в защитата Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Марин Георгиев или Божидар Янков, Аспарух Шамкалов, халфове Живко Димитров, Симеон Бояджиев и Айвън Ангелов, нападатели Стивън Кирилов, Марти Таушанов и Патрик Попов. Групата от 18 футболисти ще отпътува за Доброславци в събота преди обед.

„Предстои ни много тежък мач срещу отбора на „Надежда” (Доброславци) на най-лошия терен в групата. Надяваме се при нормални условия за игра и съдийство нашият отбор, който е по-класен, да победи и да спечелим трите точки, които ще ни направят есенен първенец в ЮЗ трета лига. Има настройка сред нашите футболисти за това и се надявам при пълно раздаване от тяхна страна да победим и да се завърнем с пълен успех от гостуването. Жалко че няма да бъдем подкрепяни от 12-ия ни играч – феновете – заради наложената забрана заради пандемията от коронавирус”, сподели старши треньорът Саша Симонович.

От Съдийската комисия на БФС се очаква да бъде назначен за този двубой елитен съдия и асистенти, които с действията си да не повлияят на крайния резултат на мача. Носят се слухове за финансиране на отбора на „Надежда” от конкурентни на „Беласица” отбори. На срещата ще има отговорно длъжностно лице от ЗС на БФС-София, което ще следи най-внимателно действията на футболистите на двата отбора и ръководството на съдийската тройка.

Ташко СУЛЬОТОВ