Беласица: Трябва да победим, не сме забравили какво се случи в Созопол

Мачът ще се играе в петък от 18,00 ч на „Арена Симитли“

Мачът от 32 кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Беласица (Петрич) и Созопол ще се играе в петък от 18,00 часа на стадион „Арена Симитли“. Още отсега е ясно, че за този мач петричкият тим няма да бъде ръководен от резервната скамейка от старши треньора Венцеслав Иванов, който заради безобразното си поведение след мача срещу Марица в Пловдив бе наказан от ДК на БФС да не изпълнява функциите си в 3 официални срещи и глоба от 1200 лева. При това положение официално неговите функции ще се поемат от Васил Чергов, който има А лиценз и ще бъде подпомаган от Благой Наков. Няма да вземат участие в мача срещу Созопол и наказаните Валентин Костов, защитник – за 3 срещи и глоба от 2650 лв., нападателят Живко Димитров- за една среща и 125 лв., и вратарите Димитър Пангев – наказан за 2 срещи и 2500 лева глоба и Кирил Георгиев – за една среща и 500 лева глоба. При това положение под рамката на петричкия тим в петък ще застане юношата Стоян Стоянов. Няма да вземе участие и все още невъзстановеният след контузия от извадено рамо Владимир Гогов, който започна самостоятелни занимания след като му бе свалена шината. Аксел Талонса не тренира, защото бе командирован за Нигерия, за получи виза от тамошното посолство, без която не може да бъде картотекиран в БФС.  Защитникът Мартин Русков, който в изминалия мач беше в групата, но заради неотшумели болки в коляното не взе участие, от началото на седмицата тренира на пълни обороти и със сигурност в петък ще вземе участие в мача срещу Созопол. Със сигурност този двубой няма да мине без напрежение, защото всички помнят безобразното отношение на ръководството, футболистите и феновете на Созопол през есента срещу играчите  на Беласица на терена, извън него и към петричката агитка.Мачът е от изключително важно значение за отбора на Созопол, които само при победа запазват шансовете си за оцеляване във Втора професионална лига през следващото първенство.

За този двубой през седмицата бяха проведени общо пет тренировки на помощния терен на НСБ „Цар Самуил“ и този в Марикостиново.

Двубоят ще бъде ръководен от Димитър Буров, асистиран от Димитър Димитров и Марин Бонев, 4-ти съдия Любослав Любомиров, СН Цветан Георгиев.

Ташко СУЛЬОТОВ