Берое и Пирин завършиха наравно – 1:1

Берое и Пирин (Благоевград) завършиха наравно 1:1 в първи двубой от програмата на 15-ия кръг в efbet Лига, игран на стадион “Берое” в Стара Загора.

След нулево първо полувреме, футболистите на треньора Петър Колев заслужено поведоха в резултата в началото на втората част, благодарение на Абубакар Тунгара (55′). Точно когато заралии владееха топката и очакваха последния съдийски сигнал, “орлетата” стигнаха до изравнително попадение, след като Станислав Манолев (82′) бе най-съобразителен в наказателното поле.

Така Берое се намира на шестата позиция в класирането на първенството с актив от 21 точки, с 1 по-малко от Черно море. Пирин е на 11-а позиция с 12 пункта.

Двубоят започна равностойно, като нито един от двата отбора не успява да застраши вратата на противника. Постепенно домакините поеха контрола на топката и търпеливо чакаха своя момент в атака.

В осмата минута Кийлън Лебон напредна опасно към вратата на домакините, но вратарят на гостите Ник Хенгелман следеше внимателно играта и успя да излезе навреме и да изчисти.

В 24-ата минута Александър Василев получи хубаво подаване в пеналтерията и шутира, но Ник Хенгелман внимаваше и спаси.

В края на първото полувреме домакините пропуснаха най-доброто си положение от началото на срещата. Мартин Камбуров бе изведен след отлично подаване от далечно разстояние. Ветеранът преодоля Ник Хенгелман и шутира по земя, но геройска намеса на Николай Бодуров в последния момент спаси благоевградчани.

В началото на втората част заралии поведоха в резултата. Александър Цветков центрира. Ник Хенгелман излезе неразчетено и зад гърба му Абубакар Тунгара вкара с глава в опразнената врата.
След попадението домаките продължиха да владеят повече топката, като постепенно темпото спадаше и интересните положения пред двете врати намаляха драстично.

Все пак в 83-ата минута гостите стигнаха до изравнително попадение. Генадий Ганев не се представи убедително след центриране, а Станислав Манолев с глава прати топката във вратата./Topsport