Бившият кмет на Банско Александър Краваров плаща разсрочено 800 лв. такса смет и данък сгради, призна: Остават ми да погася още 100 лв.

Бизнесменът Георги Думанов е платил 10 000 лв. данъци за 7 години

05-01-90-aleksandar-kravarov1
Александър Краваров

Местните парламентаристи в Банско са изрядни платци към общинската хазна с изключение на бившя кмет Александър Краваров, показа репортерска проверка на в. „Вяра”. Оказа се, че всички те плащат пълния размер на данъците си и в срок, но с просрочени задължения е единствено бившият кмет Александър Краваров. Той изплаща на разсрочени вноски 800 лв. за такса смет и сгради. „Почти съм изчистил дължимото. Вече съм почти на финала, остават ми около 100-200 лв. като последни вноски”, обясни Александър Краваров.

05-01-90-dimitar-ulev4
Димитър Юлев
05-01-90-georgi-dumanov3
Георги Думанов

Бизнесменът Георги Думанов е платил 10 000 лв. за недвижимото си имущество и такса смет. Парите са за 7 години назад във времето.

05-01-90-malin-bistrin2
Малин Бистрин

Бившият зам. областен управител на Пиринско и лидер на БСП в Банско Костадин Дурчов обясни, че внася задълженията си, но отказа да каже в какъв размер са те. Обясни уклончиво: ”Не мога да си спомня точно каква беше сумата, но ако е важно, ще направя справка и ще съобщя”.

„Доколкото знам, нямам никакви задължения. Не мога да кажа каква е сумата, имам счетоводители, които се занимават с тази дейност”, каза Малин Бистрин.

Общинският съветник Димитър Юлев от Сдружение за Банско също не дължи нищо на общинската хазна.

Общият брой на народните представители в минипарламента в Банско е 17 и в него влизат 4 партии. ГЕРБ вкарва 8 съветници – председателя на ОбС  Владимир Колчагов, Петър Галчев, групата се попълва от общинските съветници от миналия ОбС Евгения Тренчева – начална учителка в НУ „Св. Паисий Хилендарски”, и шефа на ВиК – Разлог Костадин Загорчин, Владимир Кушлев, Александър Весков и Димитър Даутов.
4-ма влязоха от Местна коалиция „Бъдеще за община Банско” – водачът на листата Михаил Рахов, Димитър Русков, който беше общински съветник в предишния ОбС, както и Иван Сакарев и Георги Главчев.
3-ма съветници вкара в ОбС – Банско МК „Заедно за община Банско” –  бившия кмет Александър Краваров, Георги Думанов – общински съветник и в предишния ОбС, и Петър Баряков.
С 2-ма са от  БСП. Това са бившият зам. областен управител на Благоевградска област Костадин Дурчов и Костадин Атанасов.