Бивш съветник от БСП – Борислав Борисов, зове: Протест на 9-ти семпетври, а не манифестации за лошия път Самоков – Боровец- Радуйл

„Политизира ли се проблемът с лошата инфраструктура, защо правителството на Орешарски не го направи, а?“ – питат самоковци. Пътят е в лошо състояние от години, повече от 16 години – заяви пред в. „Вяра“ кметът на село Радуил Любомир Димитров

Инфраструктура по пътя Боровец – Радуил, обяви Борислав Борисов – бивш общински съветник от БСП и призова да има протест на 9-ти сепетември, защото на този ден по време на соца имало манифестации, а сега да има протести срещу управляващите и лошите пътища. Както е известно, синът на Борислав Борисов – Любомир, към днешна дата е общински съветник от БСП в Самоков. Той беше даден на прокуратурата за грандиозен скандал със злоупотреба на средства, разследването се води срещу неизвестен извършител за сега. Общински съветник е даден на прокурор за кражба на 18 бона от хотел.

Множество свлачища и пропаднал асфалт, липса на отводнителна инфраструктура показаха камерите, споделено бе, че водата непрестанно тече по асфалта и го руши.

„Като повечето шосета в България и това е много рисково и направено калпаво, а през годините е неподържано“ – коментират в Радуил.

„От Боровец до Радуил има седем – осем свлачища. Две са оправени, но ще се образуват нови. Канавките отстрани не се почистват. Водата непрекъснато навлиза на пътя“ – посочи кметът на село Радуил Любомир Димитров.

„Пътят между Самоков и Боровец, който скоро бе ремонтиран, също не е завършен и не са направени отводнителни съоръжения. Ако не се завърши, през зимата ще бъде съсипан. Жалко, че се дадоха над четири милиона лева“ – сподели Илияна Христова.

„Направи ми впечатление, че протестът в Радуил се оглави от Борислав Борисов – бивш общински съветник от БСП. Дано не се вадят политически дивиденти от нещастието на българския народ, чиято събда е разяждана от корупцията и некъдърни управляващи. Пътищата в България са ужасни, има корупция във властта, която дава поръчките, в строителните фирми, в КАТ и полицията, които не взимат мерки за шофьорите, които карат лошо и с висока скорост. От всички най-много патят обикновените хора, които биват използвани за какво ли не“ – споделя Марин Петров.

„Около пътя не е косено, няма маркировка. Като всички пътища в България и това шосе е ужасно“ – коментират самоковци.

Както ВЯРА писа, общинският съветник от квотата на БСП – Любомир Борисов е предаден на прокуратурата за кражби в особено големи размери. Той работил и като рецепционист в голям хотел в курорта Боровец.
Сигналът срещу него гласи, че е бил засечен в злоупотреби,а от доста време прибирал в джоба си кешови плащания.

Хотелът разполага с много доказателства, който са окомплектовани в десетки листове и изпратени в Окръжна прокуратура.

Самият той се мислел за недосегаем, защото се говори, че е човек на кмета на Самоков, както и баща му – Борислав Борисов и заема важна длъжност в общината. Борисов парадирал, че пръв приятел на кмета и владеел част от паркингите в курорта.
С тази своя длъжност на „силовак“, той респектира месните и само при споменаване на името му, никой не даде повече информация.
Явно семейството, въпреки че са държавни служители заработва допълнително, защото е собственик на огромната и луксозна кръчма – ДУВАРО (на снимката). Интересно с какви пари е било построено заведението, като се има предвид, че собствениците му от дълго време са получавали само общински заплати.