Бивш футболист на “Пирин” става изпълнителен директор

Кирил Стойков-Зози поема футболния клуб в криза

Бивш директор и вратар Кирил Стойков – Зози ще бъде предложен за изпълнителен директор на ФК “Пирин“. Това съобщиха от общинската управа. Към момента този пост в клуба заема Велислав Елезов, на който ще бъде предложено да остане в клуба, но на предходния пост, който е заемал.

Стойков е добре познат на обществеността и бизнеса и най – вече на хората, интересуващите се от футбол. Той е бивш футболист на “Пирин“ с изиграни над 200 мача. Освен това е бил изпълнителен директор на клуба от 2001 до 2006 година, след 2007 година е бил спортно – технически директор.

Бившият футболист на “Пирин“ е баща на настоящия директор на Общинско дружество “Спортни имоти“ Драган Стойков – Пикси, съобщава Фокус.

Следващата седмица предстои да бъде свикана извънредна сесия на Общински съвет Благоевград, която е във връзка с плануван общо събрание на Пирин, на което предстои да бъдат извършени кадрови промени. Кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че въпросното събрание е било определено като дата преди ОФК “Пирин“ и респективно Община Благоевград да придобият акциите на Пол Белогур.

Ще бъде гласувана и депозираната оставка на Благой Грозданов, който е член на Управителния съвет на Пирин. Ще бъде коментиран и въпроса за оптимизиране заплатите на администрацията в клуба, за да може да се помогне финансово на отбора. Към момента около 100 хил. лв. на месец не достигат за издръжката на тима.Кметът Стоянов обяви, че продължават разговорите с представителите на бизнеса за подпомагане на клуба. Цел номер 1 пред “Пирин“ е да остане в “А“ група.