Бизнесменът В. Михалков хвана портиера на община Дупница Ивайло Зашев да краде, кметът Чимев го уволни

 

03-01-b443dba72095306e7a66205513be3133
Ивайло Зашев

Клип, който показват как служителят на община Дупница Ивайло Зашев краде лотарийни билети, изпрати собственик на магазин на редакционния имейл. Лотарийните билети в Дупница се купуват повече от хляба, но те се оказват желана плячка за крадците. Кражбата изплува на камера в магазина на Владимир Михалков.

234-01-01_n-copy
В. Михалков

Докато собственикът обслужва клиента си зад щанда, Зашев търси сгоден момент, успява да докопа купчина с лотарийни билети и ги пъха в чантата. Зашев не подозирал, че малкото магазинче на блок 81, в който живее, се охранява от камера и е под видеонаблюдение. Клипчето изгледал и кметът на Дупница Методи Чимев, който незабавно уволнил Зашев. Пишман крадецът работел като портиер, вече е в армията на безработните.

“Запознах се със случая и изгледах записа. Въпросният човек е дългогодишен служител на община Дупница и поисках писмени обяснения от него. Разбира се, че ще предприема необходимите действия, след като официално се произнесат компетентните органи по случая. Законът трябва да се спазва от всички, без изключение”, коментира зам.-кметът Олга Китанова. “Подобни действия не са и никога няма да бъдат толерирани, а виновният да си понесе последствията”, допълни тя. За деянието го очаква затвор от няколко години или в най-добрия случай условно, ако е с чисто минало и признае вината си.

Досега заради кражби от община Дупница са уволнени две служителки. Бившата касиерка на общината Йорданка Бързачка бе дисциплинарно уволнена, след като бяха установени липси на близо 20 000 лева, а преди няколко години Методи Чимев уволни и дългогодишната управителка на гробищния парк Василка Иванова.