Бизнесмен с благороден жест към ДЮШ на „Марек”

Васил Велков осигури пособия за тренировки на бъдещите надежди на футбола в Дупница

Бизнесменът Васил Велков се отличи с голям жест към Детско-юношеската школа на „Марек”. Мъжът, който от близо 30 години живее в САЩ, дари средства, с които бяха закупени пособия за тренировки на бъдещите надежди. С парите бяха закупени тренировъчни потници, топки, конуси, мрежа за топки и спортни сакове. Дарението бе прието от директора на школата Янек Кючуков и треньорите Асен Нешев и Емилиян Димитров. Връзката с Велков пък е била осъществена от бившия футболист и треньор на „Марек” Борис Кръстев и неговия баща Любен. Васил Велков е родом от бобовдолското село Коркина и от години помага с каквото може на родния си край.
Всички в клуба бяха много доволни от жеста на бизнесмена и изказаха огромните си благодарности към Васил Велков, информираха от пресцентъра на дупнишкия клуб.
„Дано има повече хора като Васил Велков, които да помагат на децата и юношите на „Марек”. В тях е бъдещето. От името на треньорите, ръководителите, децата и родителите благодарим на Васил Велков. Надявам се този негов жест да послужи за пример“, каза директорът на Детско-юношеската школа на „Марек” Янек Кючуков.

Димитър ИКОНОМОВ