Благодарим на хората с добри сърца! Историята на шест кученца, спасени в Дупница

Има една притча за морските звезди. След една буря целият плаж бил обсипан със стотици или хиляди морски звезди. Малко дете ги вземало и ги хвърляло една по една обратно във водата. Старецът, който минавал наблизо го запитал защо го прави.

Ангел Георгиев с Макси
Илияна Велева и нейното кученце

Посочил му огромния брой морски звезди и му казал, че той, бидейки само едно малко момче, не би могъл да промени нищо. Детето хвърлило поредната звезда в морето и казало: „Току що промених нещата за тази морска звезда!”

И нашата история е подобна, но в нея не се разказва за морски звезди, а за кученца – малки, новородени кученца. Преди няколко седмици една майка доведе своите шест рожби в дворното пространство пред блока. Бяха толкова мънички и красиви, че всички им се радвахме, но и същевременно се страхувахме за тях. В града ни има стотици и първата реакция на хората беше  точно като на онзи старец – „Нищо не можете да направите, те са навсякъде и никой не би ги взел”. Но ние повярвахме, че можем да променим съдбата им, поне тяхната.

Елена Георгиева
Димитър Тодоров с Рекс

Затова се постарахме да им намерим домове. Пуснахме обява в групата на вестник „Вяра” – „Новините с Вяра” и в групите „За Дупница” и „Помощ за животните в Дупница”. Добри хора веднага откликнаха на призива ни и жената, която доброволно беше поела грижата за майката и нейните майки – Елена Георгиева – започна срещите си с кандидатите за осиновяване. Искахме не просто да намерим дом на кученцата, но и да сме сигурни, че те ще бъдат обичани и обгрижвани.

Тази статия е, за да благодарим на всички онези хора, прочели и споделили нашата публикация. На Елена Георгиева за нейната всеотдайност и на Иван Балтов за помощта му при намиране на двама осиновители. На екипа на клиника „Бандеров”, които направиха отстъпки в цените на ваксините за кученцата и които винаги помагат при лечението на бездомни животни.

Чара

Но най-вече благодарността ни е към хората, които отвориха сърцата и домовете си за малките палета.

Димитър Тодоров от Самоков

Ангел Георгиев от Дупница

Илияна Велева от Мурсалево

Мария Йоцова от Сапарева баня

И още две семейства – едното от с. Самораново и едно от Дупница.

Томи

Мили хора, заради вашето състрадание и щедрост шест малки кученца вече живеят по-добър живот. Благодарим ви, че им направихте този скъпоценен подарък!

Сега търсим дом и на кучето – майка и се надяваме, че хора, които има възможност ще я приютят!

А на вас, скъпи читатели, пожелаваме винаги да виждате възможност за промяна – може би мъничка, може би само на живота на един човек или една животинка, но все пак промяна. Винаги можем да направим добро!