Благоевградските съветници „За“ спасяването на ПФК “Пирин”

 

Отпускат 150 хил. лв. за запазване на лиценза на отбора

Община Благоевград ще отпусне 150 хил. лв. на ПФК „ Пирин“, необходими за запазване на лиценза на отбора. Местните парламентаристи гласуваха на извънредно заседание и допълнително финансиране от 80 хил.лв. на общинските спортни клубове. В началото на сесията бе одобрено и предложение на Инициативен комитет, да бъде връчено званието „Почетен гражданин на Благоевград“, на проф. Васил Жечев.

Разгорещено започна заседанието на общинския съвет, а причината – върнатото от областния управител решение, отнасящо се до отчуждаване на имоти по централната улица „Митрополит Борис“.

Припомняме, че на предишно свое заседание съветниците гласуваха да бъде изменен застроително-регулационен план, одобрен със заповед през 1994 г. Причината бе, че според досега действащата разпоредба десетки домове по улиците „Митрополит Борис“ и  „Христо Силянов“ в централна градска част, са заплашени от отчуждаване и премахване. Според председателя на ОбС – Благоевград, Радослав Тасков, аргументите на областната администрация липсват.

В четвъртък общинските съветници отново прегласуваха своето решение. Те одобриха и предложението на досегашния собственик на ПФК „Пирин“, акциите на клуба да преминат в ръцете на общината. Според представителя на ръководството, Велислав Елезов, този акт е добра предпоставка за евенуални бъдещи нови собственици.