Благоевградският бизнесмен Иван Чапов инвестира 30 млн. лв. в спортен комплекс край Разлог

 

През първите пет години влага 7 905 000 лева за изграждане на външни връзки и път към съоръжението

13-13-ivan-hapov1

Иван Чапов

„Хидроенергийна компания” АД на благоевградския бизнесмен Иван Чапов ще бъде концесионер на спортния комплекс в местността Байова борика край Разлог. Общинските съветници в Разлог единодушно решиха концесията да бъде възложена на дружеството.

Фирмата спечели доверието на местните парламентаристи с предложена сума от 29 629 130 лв. без ДДС. Средствата ще бъдат инвестирани в спортното съоръжение през следващите 30 години.

Другият кандидат да стопанисва и развива мегакомплекса бе софийският консорциум ДЗЗД „Пирин спорт”, който предложи цена от 20 000 000 лв.

През първите пет години дружеството на Иван Чапов трябва да вложи 7 905 000 лева без ДДС за изграждане на външни връзки, път към съоръжението, паркинг и ограда на терена. Освен това през този период ще бъдат изградени 4 тренировъчни игрища за футбол без осветление с размери 68/105 метра, същото игрище, но с осветление, за официални мачове и още едно с осветление – за контролни мачове. Ще има трибуни и за 2000 зрители.

През този период трябва да бъдат завършени и два тенис корта, две баскетболни игрища, две волейболни игрища и спортно-административна сграда с фитнес зала.

Според условията обектът не може да се отдава под наем, както и да се прехвърлят правата и задълженията на трети лица. Това може да стане само с изричното съгласие на Общинския съвет в Разлог.