Благоевград на протест: Стотици деца може да останат без място за спорт

Спор за статута на две сгради на територията на бившите казарми в Благоевград е на път да остави стотици деца без място, където да спортуват.

В момента няколко клуба използват помещенията за заниманията си, но преди дни в общината получили писмо от ДНСК, в което се посочвало, че сградите не може да се ползват от деца. В залите тренират клубове по художествена гимнастика, футбол, кикбокс и таекуондо „Тези две зали са единствените, в които могат да тренират децата”, твърди пред NOVA треньорът Светослав Костурков. Треньорът Николай Попниколов от ДЮФК „Хлапетата“ е категоричен, че ако залите бъдат затворени, ще отведат децата да тренират в кабинетите на Областна администрация. Напрежението доведе до протест от страна спортните клубове и граждани. Редом до тях бе и кметът на Благоевград Илко Стоянов, който ден по-рано влезе в ожесточен спор с представителите на областната администрация, като заяви, че се прави опит „за ощетяване на децата на Благоевград”. Той призова законодателния орган, още след следващите избори да закрие Областните администрации изцяло. „От тях няма никаква полза, там има единствено хора, които пречат на местната власт да работи”, смята градоначалникът.

Протестиращите инициираха и подписка срещу решението на ДНСК за затваряне на две от сградите в парк “Македония”, където спортуват над 500 деца.

Снимка – БНР