Благороден жест! Денис Василев от Дупница дарява абитуриентския си костюм

  • Надявам се доста млади хора да последват постъпката ми, каза той

Дупничанинът Денис Василев дарява целия си тоалет от бала на абитуриент в нужда. Благородният му жест възхити социалната мрежа, след като той обяви намерението си в групата “Забелязано в Дупница”.

„С приближаването на абитуриентските балове през 2021 г. искам да даря костюма си на момче, което не може да си позволи такъв харч. Ако имате приятел, познат, съученик, който ще се зарадва, нека ми пише на лично съобщение! Костюмът се състои от риза, сако, панталон, колан и папийонка. Има и обувки при желание. Можете да видите как стои на снимката“, написа Денис Василев във фейсбук.
Пред „Вяра“ той разказа какво го е накарало да предприеме тази благородна постъпка. „Покрай пандемията виждам колко много хора бяха потърпевши, а един абитуриентски бал е голяма емоция за семейството. Всяко момче заслужава да изживее тези моменти. С годините виждам доста момичета, които правят същия жест, но за жалост при момчетата ситуацията не е точно същата“, обясни дупничанинът.
Той е от випуск 2019 г. на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница. Денис не пропуска да подчертае, че класният му ръководител Величка Милчева е била страхотен пример за подражание на него и съучениците му.
Допълва, че след завършването на средното си образование се е впуснал в преследване на собствените си интереси и цели в доста сфери, които са свързани с покупко-продажби. Благородният младеж все още не е получил обаждане или лично съобщение за своя костюм.
„Все още не ми се е обадил никой. За да се реша на тази постъпка, не ми беше нужна външна намеса. Като бивш абитуриент съм наясно с цените на костюмите и колко много избор има на пазара. Реших, че ако мога да спестя този разход на някого и го накарам да се усмихне, е напълно достатъчна причина, за да даря костюма“, споделя още той.
Дупничанинът изрази надежда, че негови бивши съученици и изобщо съграждани ще последват примера му.
„На днешно време е много важно да помним, че трябва да бъдем добри хора, за да ни се връща и на нас. Силно вярвам в израза “Предай нататък”“, завърши Денис Василев.

Димитър ИКОНОМОВ