Благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник

Пъстроцветен благотворителен Пъстроцветен благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник.

Препълнени маси с уникални ръчно направени красоти, подходящи за празнична украса, с характерните символи: венци, боядисани яйца, кошници и панери, посрещат хората, минаващи през площада в селото.

Ентусиазирани и с пълни сърца, малки и големи идват, за да си купят от тях с надеждата да помогнат. Да помогнат на Лили от Крупник.

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, кметът на Крупник – Иванка Чакалска, както и много жители на селото, не пропуснаха да си купят по нещо от красотите, подредени за продажба.

Каузата, която обединява крупничани, има за цел да помогне на Лили Вескова. Базарът е органзиран от Кметство Крупник и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Крупник. Той бе отворен в 9:30 часа и ще продължи до 17:30 часа или до изкупуване на всички изделия, така че който желае да се включи в благотворителната кампания, като закупи нещо, за да помогне, може да го направи в рамките на целия ден. Благотворително, за Лили, се продават яйца и ръчно изработени красоти – великденска украса и в храм „Рождество Богородично“ – гр. Симитли.

Инициаторите там са децата от Неделното училище към храма и ръководителят им г-жа Дафкова.

Нека заедно да внесем лъч надежда и празнична светлина на Лили, призовават организаторите на благотворителните прояви.