Благотворителна арт-инициатива за Георги Натов от Долна баня

В гр. Долна баня, от 05.09.2022 до 15.09.2022 г., ще се проведе нова благотворителна инициатива за Гошко.  Артистът и занаятчия Иван Луджов ще показва и продава свои творби, в Малката артгалерия “Артик”, на ул. “Хр. Смирненски” 9, до ДГ “Юрий Гагарин”. Всички събрани средства ще отидат за лечението на Георги Натов, 14-годишно момче от гр. Долна баня.
Напомняме, че Гошко страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен-Бекер. При тази болест, мускулите постепенно отслабват и конвенционално лечение не съществува. Надежда за Гошко и майка му остава иновативно лечение чрез вливане на стволови клетки, в Турция. Благодарение на помощта на солидарни хора и фирми, Гошко успя да получи две вливки на стволови клетки, между 17.07 и 04.08. Лекарите смятат, че още 4 вливки ще имат траен ефект и ще възпрат влошаването на състоянието на Георги. В момента тече кампания за събиране на общо 36 хиляди евро –  9 000 за всяка една вливка.
В тази посока е и благородната изложба на Иван Луджов, дългогодишен творец, занимаващ се предимно с дърворезба. Експерименталният му и винаги търсещ свежест стил, обаче, включва и работа с камък, керамика и метал. Иван твори и уникални живописи, в които спиралата е често срещан мотив.
Каним всички, които имат възможност, да посетят Малка артгалерия “Артик”, по предпочитание в следобедните часове.
На снимките може да видите някои от творбите на Иван.