Близо 70 предложения за подобряване на инфраструктурата са постъпили в община Банско

Близо седемдесет предложения за подобряване на инфраструктурата са постъпили в община Банско, каза за БТА секретарят на общината Иван Докторов. В продължение на няколко седмици жителите на града са участвали активно в анкета, чиято цел била гражданите сами да посочат проблемните за тях участъци.
Предложенията са разнопосочни, но има такива, които се припокриват, посочи Иван Докторов. Предвижда се част от тях да бъдат включени в инвестиционната програма на общината за тази година, допълни той.
На много места в града се налагат ремонтни дейности, каза за БТА кметът на Банско Иван Кадев. Това касае най-вече югоизточната част и именно там ще бъдат насочени усилията за подобряване на инфраструктурата, допълни той. Акцент в работата ще бъдат и по-крайните квартали.
Окончателното решение кои от предложенията да бъдат реализирани през настоящата година зависи от бюджета на общината. Работим в посока да изградим една удобна и семпла инфраструктура, да не влагаме големи суми, но за сметка на това средствата, които ни бъдат предоставени, да бъдат използвани целенасочено и разумно, каза още Иван Кадев.