Блъснаха дете до пешеходна пътека край училище в Дупница

През по-голямата пешеходна пътека на ден минават стотици деца. 
  • Много шофьори профучават с висока скорост, алармират живеещите наблизо

 

Шофьорите в Дупница не карат със съобразена скорост, когато минават покрай училищата, оплакват се местните жители. 11-годишно дете бе блъснато на около метър от пешеходна пътека в близост до ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Жельо Начев

Инцидентът стана на една от най-оживените улици в града – „Венелин”. Ученикът си купува закуска от близкия хранителен магазин и след това изскача ненадейно на пътното платно, където е блъснат от лек автомобил „Форд”.

Славка Волева
Мястото, където е блъснато детето.

32-годишният шофьор е опитал да спре и да избегне катастрофата. Водачът остава на място и веднага подава сигнал на телефон 112. Полицията установява, че мъжът е правоспособен шофьор, а направената му проба за наличие на алкохол е отрицателна. 

На улица „Венелин” има добра видимост.

11-годишното дете веднага е транспортирано в болница с охлузни рани по главата и ръката. След като са му направени изследвания и обработване на нараняванията, то е било изписано.
„Детето си купи закуска от мен и след секунди чух, че стана нещо. Отвън се насъбраха хора и разбрах, че то е било блъснато.

Здравко

Не съм видяла лично какво се е случило, защото обслужвах клиенти. Децата, които са станали очевидци на катастрофата, после ми разказаха, че шофьорът е карал бавно, но детето е изтичало на пътя, без да се огледа. Радващото е, че няма тежко пострадали”, сподели пред „Вяра” магазинерката, от която детето си е купило закуска секунди преди да бъде блъснато.
Гражданите, които живеят в района, припомниха, че преди около месец близо до същото място е била блъсната и жена. Дупничани отчитат като главен проблем несъобразената скорост на шофьорите, когато те преминават в пълния с деца район. А както всички знаем, децата нямат спирачки и всеки от нас трябва да прави и невъзможното, за да ги опази…

Подробности в печатното издание