Бобовдолка вдигна на крак полицията

РУ-Бобов дол

Остави 5-месечното си  бебе и отиде в Калофер при мъж

Жена от Бобов дол вдигна на крак полицията в родния си град, Дупница и Калофер. Младата майка бе обявена като изчезнала от свои роднини, които публикуваха постове със снимки в социалните мрежи от региона. Ивона Х. напуснала дома на К. Кралев в дупнишкото село Дяково, с който живее на семейни начала и имат 5-месечно бебе,  на 23 ноември. В продължение 6 дни полиция, близки и сродници търсеха следи, които да ги отведат при жената, която е със здравословни и психологически проблеми.

„Много се притесних покрай изчезването на Ивона. Тя беше вкъщи, поиска ми пари, за да отиде до магазина да пазарува и да плати вересия, оставяйки детето на майка ми. Дадох й 40 лв., излезе и не се върна. Започнах да я търся. Обаждах се на магазинерката, на една съседка. Звъняхме на майка й в Бобов дол, защото за 2 години и 3 месеца, откакто живее при мен, изчезва два пъти. И в двата случая беше при майка й в Бобов дол, която я заключвала в жилището, но тя намирала начин да избяга и да се върне при нас. Сега майка й беше казала на моята майка, че не е при нея. Вдигнала скандал по телефона. Заявила, че ние трябва да си решаваме проблема и да я търсим, и се обадила в полицията в Бобов дол. От полицията в Дупница ме разпитваха, питаха ме дали не съм я убил. Това много ме притесни. След разпитите се прибрах у дома и ми стана лошо. Не съм си и помислил да й направя нещо лошо. Тя е майка на детето ми, въпреки че не умееше да се грижи за него и го гледа майка ми. Аз се опитвах да я открия чрез познати, но и предполагах, че може да е в Калофер. Знам, че там има стара връзка с мъж. Освен това от позната разбрах, че е видяла Ивона да пътува с автобус от Бобов дол за Дупница, а оттам за София”, разказа К. Кралев.

Добрата новина, че жената е открита жива и здрава дойде от нейната свекърва. Тя съобщи, че са били уведомени от полицията, че Ивона е открита в Калофер, където от години живее нейн близък, с който поддържала отношения.