Божидар Докера остава под стража в Кюстендил, призна пред съда: Признавам, че убих Марияна, но не беше умишлено

Божидар Докера остава в ареста.

Прокурор Владимир Мицов: Божидар умишлено е умъртвил жената, смъртта е настъпила след многократни удари с нож

Божидар Драганов Стоилов, по прякор Докера, остава в ареста по обвинение в убийство на 32-годишната Марияна Димитрова в Кюстендил.

Адв. Емил Велино

Решението е на Окръжния съд в Кюстендил под председателството на съдия Татяна Костадинова, която наложи най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража”, на 53-годишния мъж. Стана ясно, че той е убил 32-годишната жена на 13 май и крил тялото седмици в мазето на дома си. Стоилов е направил самопризнания за престъплението.

Прокурор Владимир Мицов

 Той заяви пред съда, че се признава за виновен и че не е извършил умишлено убийството.
Стоилков поиска да бъде пуснат под домашен арест. Неговият адвокат Емил Велинов настоя за по-лека мярка за неотклонение, като изтъкна пред съда, че няма опасност клиентът му да се укрие или извърши друго престъпление. Защитникът подчерта, че Божидар е признал вината си и се е разкаял за стореното.
Прокурор Владимир Мицов заяви, че мъжът умишлено е умъртвил 32-годишната Марияна Димитрова в жилището, в което живее под наем на ул. “Априлско въстание” 10 в Кюстендил. Смъртта на жената е настъпила вследствие многократни удари с нож.
„Събраните доказателства и свидетелски показания водят да обосновано предположение, че той е извършител на престъплението. Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Той е многократно осъждан за общоопасни престъпления и има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление”, каза прокурор Мицов. Съдът остави Стоилов в ареста, а мярката му за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок.