Бойко Борисов: В Перник се направи много

“Държавата помогна за строителството на новата пречиствателна станция за питейни води на Перник. По линия на Българския ВиК холдинг ще се финансира и изграждането на допълнителни съоръжения и връзка със старата пречиствателна станция.
За това ще са нужни около 2 млн. лв. Когато сме готови, качеството на водата в Перник ще бъде още по-добро. Перничани вече знаят, че ангажиментите си ги изпълняваме”. Това написа в профилната, си страница премиерът Бойко Борисов след посещението си в Перник днес. В компанията на кмета Станислав Владимиров, министъра на финансите Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, той разгледа пречиствателната станция в миньорския град.
“С всички кметове в страната, без значение от коя партия са, работим добре и резултатите са налице. В Перник се направи много – водопроводи, пречиствателни станции, пътища, саниране, индустриалната зона” , посочи още премиерът Борисов.
По думите му правителството отпуска средства за развитието на инфраструктурата в района, както и за строителство на църкви и манастири.