Бойко Борисов се отказва от депутатското си място

Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се отказа от мястото си на народен представител, съобщава пресцентърът на партията. Той е подал заявление пред ЦИК, с което се отказва от мястото на народен представител. “На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите”, е обявил а Борисов, цитиран в съобщението.
“Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред”, е коментирал лидерът на ГЕРБ.
Той е напомнил, че партията му е спечелила и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.
“И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите”, е категоричен председателят на ГЕРБ.