Бойко Клечков отново ще оглави листата на БСП за 10 МИР-Кюстендил

Бойко Клечков

Без изненади и при водачите на Благоевград и Перник, проф.Георги Михайлов и Стоян Мирчев стоят начело

Водач на листата на БСП за област Кюстендил отново ще бъде банкерът Бойко Клечков. Разузнавачът с принадлежност към структурите на Държавна сигурност отново ще оглави предизборната листа, научи „Вяра” . И в предстоящите избори за 47 Народно събрание  втората и осма позиция в кандидатдепутатската листа са определени за коалиционните партньори и представителите на гражданската квота. Няма изненади и при водачите на областите Благоевград и Перник. В пиринския град Столетницата отново ще заложи на Проф.Георги Михайлов, а в Перник на предишния си водач Стоян Мирчев. Позициите определени за коалиционни партньори и гражданска квота в Благоевград са -7, 12, 14 и 20, а в Перник те са -3 и 6 .

Областния съвет на БСП в Кюстендил трябва да се събере в понеделник. В четвъртък социалистите от Дупница номинираха четирима свои представители за листата в 10 МИР Кюстендил. Отново най-много номинации получи ексдепутатът Д-р Иван Ибришимов, след него се нареждат Станислав Павлов, Александър Анин и Габриела Златанчева. Най-голяма подкрепа за представител от гражданската квота получи д-р Елена Гюзелева, дългогодишен лекар във Вътрешно отделение на общинската болница в Дупница и бивш директор на лечебното заведение.

Водачите на листи на БСП се определят от лидера К.Нинова и Изпълнителното бюро на партията. Под въпрос остава дали дупничани отново ще бъдат лишени от възможността местен социалист да попадне на избираемо място в листата. На предишните избори  втората позиция зае актьорът от Плевен Веселин Плачков, който буквално „разплака”  привържениците на БСП в града.

В два поредни избора осмата позиция бе за ветеринарния лекар Първан Дангов. Въпреки, че местните социалисти снеха политическото си доверие от него,  екскметът на Дупница получи мястото с благословията на лидера на БСП  Корнелия Нинова и участва в изборите като представител на гражданската квота. Предстои социалистите да разберат, дали отново ще бъдат „изненадани” с решението на Изпълнителното бюро.