Бойци от Перник и Благоевград обраха медалите на държавното по таекуон-до

След много оспорван финал в „Арена Асарел“ отборният трофей се озова във „Фолкън“ (Бл)

327 състезатели от всички клубове в страната взеха участие в тридневното Държавно първенство по таекуон-до ITF, което се проведе при отлична организация в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

В дисциплините „спаринг“ и „силов тест“ и разделени във възрастови групи от юноши, девойки, мъже, жени и ветерани,таекуондистите показаха майсторски умения пред многобройната публика, която беше дошла да гледа на живо.

В края на турнира се определи и шампионът в отборната надпревара на „спаринг“, като в битка за златния медал излязоха състезателите от благоевградския „Фолкън“ и пернишкия „Тайгър тийм“. Много интересен финал, изпълнен с емоции и силно представяне донесе трофея за „Фолкън“, които спечелиха с 3:2 победи – 6:4 точки.

По-рано световният шампион при мъжете на „силов тест“ Йордан Стаев затвърди отличната си спортна форма и добави още едно шампионско отличие в кариерата си, а заедно с него и злато от „спаринг“ – индивидуално от Държавното в Панагюрище.

С най-много медали завършиха таекуондистите на „Тайгър тийм“ (12 златни, 5 сребърни и 3 бронзови) заедно с „ Фолкън“ (12 златни, 4 сребърни и 5 бронзови) отличия. Трето място в крайното подреждане заеха състезателите „ Калоян-Ладимекс“ от Перник с 8 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала.

Завършилото Държавно първенство беше и официална квалификация за влизане в националния отбор на България за предстоящото през месец април Европейско в Италия. До края на този месец ще станат известни имената на всички наши таекуондисти, които ще започнат подготвителен лагер на 15 март в Благоевград.