Борецът Милослав Методиев от Бобов дол със злато от турнир в Румъния

  • Титли спечелиха още дупничаните Кирил Милов и Даниел Александров, Иво Ангелов от Перник и петричанката Евелина Николова

 

Представители на Югозапада направиха отлично представяне на силния турнир по борба за мъже и жени в Букурещ, Румъния. При мъжете класически стил 4 от 7 златни медала са за състезатели от региона, а при дамите това направи родената в Петрич, но състезаваща се за Созопол Евелина Николова. Националният тим на България по борба класически стил мъже спечели и отборната титла със 185 точки, следвани от Румъния със 107 т. и Турция с 87 т.

Златен медал завоюва най-добрият състезател на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” – Милослав Методиев от Бобов дол. В тежка категория до 130 кг Спортист №1 на Кюстендил за 2018 година не остави никакъв шанс на съперниците си и заслужено стъпи на най-високото стъпало. Сред избраниците на треньорите Бисер Георгиев и Илиян Георгиев бе още един представител на кюстендилската школа – Константин Стас, който в спора за титлата отстъпи на своя сънародник Дейвид Димитров и остана втори в кат. 67 кг.

Със златни медали се окичиха и двама дупничани – Кирил Милов и Даниел Александров. Световният и европейски вицешампион Милов записа 4 успеха в кат. 97 кг, а Дани Александров в кат. 82 кг на финала се справи с молдовец след 6:0 точки.

Първи стана още и перничанинът Иво Ангелов в кат. 60 кг, който на финала победи с технически туш унгарец.

Националките спечелиха 6 титли. При 53-килограмовите Евелина Николова в решителната схватка тушира в последните секунди молдовката Леорда, след като губеше в резултата.

Надпреварата бе проверка преди световното в Казахстан през септември, първа олимпийска квалификация за игрите Токио 2020.

„Доволни сме от момчетата, имаха силни срещи срещу класни съперници. Направихме си една сверка за моментното им състояние на подготовка и засега всичко върви по план“, коментира Бисер Георгиев.

От 14 до 27 август класиците ще са на лагер в Грузия, а от утре, 6 август, националките започват лагер на Белмекен, където ще останат до 24 август.