Борисов: Всяка държава трябва да инвестира в опазване на своите граници

Бойко Борисов

Всяка държава трябва да инвестира в опазване на своите граници. Много е важно да има споразумение с трети държави, както и да се помогне на всяка държава, която поиска помощ по отношение на мигрантската криза. На базата на тези три неща можем да говорим за солидарността и хуманността и всичко останало. Заключенията са такива. Това каза премиерът Бойко Борисов от Брюксел, където той присъства на редовния съвет на ЕС.

„Има три типа държави – такива, които искат да приемат мигранти, държави, които категорично не искат да приемат, и такива, които са залети от мигранти и искат солидарност“, допълни той.

„В момента основният поток от мигранти, които заливат Европа, минават през Гърция. България се справя прекрасно с този проблем и всички го признават“, подчерта Борисов.

„Българското председателство към този момент от всички се сочи като едно от най-добрите, които е провеждано“, изтъкна министър-председателят.

Премиерът говори и по темата за Брекзит. Много правилно е тук да оставим Мишел Барние да преговаря от името на всички по темите за сигурността. Той е един прекрасен експерт. Колкото повече наближава крайният срок за Брекзит, напрежението ще става и по-голямо“, предрече Борисов.