Борисов прати хеликоптер в Бургас, за да спаси дете

pirogov

Лекарите в ”Пирогов” са предупредени и очакват малкия пациент

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителствения хеликоптер да излети от София за Бургас, за да транспортира 5-годишно момченце до “Пирогов”.

За случая съобщи журналистката Нери Терзиева в личния си профил във Фейсбук.

“Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи – Севделина Арнаудова (шефката на правителствения пресцентър – бел.ред), и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в “Пирогов”.

Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви “връзки”, не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже. Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша”, написа Терзиева в социалната мрежа в 14 часа.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков уточни пред Блиц, че транспортирането на момченцето в София се е наложило, за да му бъде оказано специализирано лечение, тъй като детето е с варицела и гнойни рани.

Лекарите в “Пирогов” са уведомени и очакват правителствения хеликоптер да кацне с малкия пациент.

Родителите на момченцето и лекарите в Бургас не са имали никаква възможност сами да организират транспортирането му, тъй като заради усложнената метеорологична обстановка е ограничено движението на всички МПС на територията на Област Бургас, а магистрала “Тракия” е затворена за движение в участъка от пътен възел Зимница до морския град.