Боровец приема “Балкан офроуд рали”, 100 състезателни автомобила застават на старт

Голямо зрелище очаква почитателите на есктремния и вълнуващ спорт в полите на Рила

За осма поредна година България е домакин на международното състезание за високопроходими автомобили “Балкан офроуд рали”. Ралито е от 15 до 22 септември и е част от най-голямата офроуд надпревара в Европа – “Бреслау”. Интересното е, че директор на организационния комитет на спортната порява в страната ни е доайенът на офроуда и гражданин на Самоков Александър Ковачев.

Първият от 8-те състезателни дни на ралито ще бъде в района на Боровец, където над 100 състезателни автомобила и още около 150 обслужващи коли ще застанат на старт. Началото в категория крос кънтри е в 11:00 ч в събота, а дължината на трасето в първия ден ще бъде внушителните 228 км. Състезателите в екстремния клас пък започват в 11:25 ч с дължина в първия участък от 61 км.

Феновете на автомобилните спортове и гостите на курорта ще могат да се докоснат до горещата атмосфера на автомобилното шоу и в първия лагер на състезателите край Бяла поляна, на 1400 метра надморска височина.

В неделя пък пилотите в категория крос кънтри ще потеглят от Боровец в 8:00 ч за втората част на “Балкан офроуд рали”. Следващите етапи включват стартове край Пловдив (Старосел), Бургас (Дюни) и Варна (Шкорпиловци). Общо за една седмица в страната се очаква екипажите от двата класа да преминат съответно 2700 и 1600 км.

Васко ТОДОРОВ