Ботев броди из Костенец

Актьорът Искрен Красимиров изнесе урок по родолюбие в ДГ „Звънче“

Облечен в расо, със скрита под него четническа униформа, се появи на урок по родолюбие в град Костенец актьорът и режисьор Искрен Красимиров. Авторът на проекта „Незабравимата България“ гостува на децата от ДГ “Звънче” в навечерието на националния празник. Посветен на каузата си да бъде „модерен апостол“, той представи българските национални герои пред децата, които го посрещнаха с родния трибагреник.

В увлекателен урок на достъпен език, Красимиров, който е потомък на Ботев четник, пренесе малчуганите повече от 150 години назад във времето, като им прожектира късометражен филм за живота и делото на Левски. Веднага след филма малките революционери основаха таен комитет, като се заклеха да уважават родителите си, да слушат учителите си и да обичат родината си. В края на срещата всички заедно скандираха крилатата фраза “Да живее България!”.

Специален гост на събитието бе Йордан Ангелов – кмет на община Костенец – който остана очарован колко много знаят децата за Васил Левски и поздрави учителите в детската градина за добрата им работа.