Ботев (Ихтиман) загуби на свой терен от Чавдар с 0:2

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 9-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, на градския стадион в Ихтиман се срещнаха отборите на местния Ботев и Чавдар (Етрополе). Напоследък отборът на Ихтиман, в който играят много добри футболисти, със стаж в професионалните отбори губи мачовете си не само навън, а и у дома.
Така бе и в поредния домакински мач срещу отбора на Чавдар. С бързи контраатаки футболистите на гостите, водени от известния футболен специалист Йордан Юруков, често затрудняваха защитата на домакините. В 16-та минута бързоногият Павел Головодов – бивш футболист на Пирин (Гоце Делчев), сега с фланелката на Чавдар (Етрополе), оползотвори атака на тима си, отбелязвайки красиво попадение за 0:1. Футболистите на домакините се активизираха, търсейки начин за изравняване, но защитата на Чавдар беше много стабилна и не допускаше противниковите нападатели да обстрелват вратата отблизо. В 38-ма минута главният съдия Стоян Арсов показа втори жълт и червен картон на Кристиян Атанасов. Две минути преди края на първото полувреме Николай Ботев от отбора на гостите отбеляза второ попадение за отбора на Чавдар и направи задачата на домакините непосилна за постигане поне на частичен успех.
През втората част на срещата мачът стана много напрегнат, имаше доста твърди единоборства и главния съдия Стоян Арсов се намесваше навреме и наказваше нарушителите. Като цяло той успя да овладее положението, като показа общо два жълти и един червен за домакините и четири жълти и един червен – за гостите.
С тази победа отборът на Чавдар запази шансовете си за атакуване на първото място, като за момента е на втора позиция в таблицата, с 3 точки по-малко от лидера Марек от град Дупница.