„Ботев” (Ихтиман) с най-напрегната седмица в ЮЗ трета лига

Треньорът Валери Свиленов: Одобрих новото попълнение Мартин Георгиев

 

По три мача за една седмица се пада за изиграят футболистите от мъжките отбори на „Ботев” (Ихтиман) и „Балкан” (Ботевград). Отборът на „Балкан” (Ботевград) в изминалата събота победи като домакин „Рилски спортист” (Самоков) с 3:0. В сряда ще домакинства на „Ботев” (Ихтиман) за определяне на областен първенец за Купа България. В събота ще гостува на един от най-добрите отбори в момента в ЮЗ трета лига – „Чавдар” (Етрополе).

Футболистите на „Ботев” (Ихтиман) победиха в изминалата събота „Банско” с 3:1 като домакини. В сряда ще гостуват на „Балкан” (Ботевград) в мач за Купата на България. В събота ще гостуват в мач за първенството на ЮЗ трета лига на „Гранит” (Владая). „Това регионално дерби предизвика много голям интерес, независимо от какъв характер е. Ще направим всичко възможно да победим като домакини и да продължим по-нататък за Купата на България”, сподели президентът на „Балкан” (Ботевград) Иван Редовски.

Наставникът на „Ботев” (Ихтиман) Валери Свиленов сподели, че е одобрил новопривлечения футболист от „Дунав” (Русе) Мартин Георгиев, който вече е оформен с картотека пред ЗС на БФС и ще бъде на негово разположение за мача в сряда срещу „Балкан” (Ботевград). „Надявам се да победим като гости коравия отбор на „Балкан”, който е много силен през настоящото първенство, защото бяха привлечени класни футболисти отвън”, допълни Свиленов.