Ботев победи Оборище в мач с осем картона

На стадион „Сарая” се игра мачът от втори кръг от втората фаза за първенството на ЮЗ Трета лига, група 2, между отборите на Оборище (Панагюрище) и Ботев (Ихтиман).

Доста интересни моменти и обрати имаше в тази среща като цяло. Първия гол в срещата отбеляза в 20-та минута Владимир Бахъров от дузпа, отсъдена от главния съдия Владислав Макавеев за 0:1. Отборът на домакините търсеше начин за промяна на резултата и успя едва в 40-та минута, когато Никола Лалев изравни за 1:1.

След почивката футболистите на двата отбора заиграха на по-високи обороти. В 66-та минута арбитърът Макавеев отсъди дузпа, този път в полза на отбора на Оборище. Никола Лалев  изпрати точно топката във вратата на Васил Найденов и резултатът стана 2:1 за домакините. Радостта на футболистите от Оборище бе кратка, след като в 68-ма минута Кристиян Андонов простреля вратаря на панагюрци Стилиян Георгиев за 2:2. В 77-ма минута атака на Ботев (Ихтиман) бе оползотворена с попадение на Георги Найденов за 2:3. Напрежението на терена се повиши. В 87-ма минута главният съдия показа втори жълт и червен картон на Богомил Христов от гостите, които останаха с човек по-малко на терена. Показаните общо осем картона, от които два жълти за домакинския и пет жълти и един червен за гостуващия тим, говорят за това, че мачът наистина е бил напрегнат, но в крайна сметка възпитаниците на Валери Свиленов – наставник на Ботев (Ихтиман), успяха да спечелят трите точки, които бяха заслужени.

Ташко СУЛЬОТОВ