Ботев (Пороминово) наниза 4 на Рила и оглави класирането в групата си

Камен ЯНЕВ

Отборът на Ботев (Пороминово) се наложи над Мусала 2010 (Рила) в мач от петия кръг на „А“ ОГ-Кюстендил. На свой терен възпитаниците на треньора Младен Георгиев нанизаха цели четири гола в противниковата врата и зарадваха публиката от около 150 човека.

Мачът започна с леко притеснение в редиците на домакините. Първото положение дойде в 23-та минута – пас на Иван Йовчев, откъсване на Георги Ветин и удар в страничната греда. Много скоро при едно от включванията на централния защитник Цанко Томов последва  двойно подаване с Васил Десподов, който бе фаулиран пред наказателното поле. Фаулът, изпълнен от Славчо Гоцев, донесе първия гол в 30-та минута. Тринадесет минути по-късно, след пробив отдясно Иван Йовчев центрира и Цветелин Тущов с глава от дузпата в долния ляв ъгъл покачи резултата до 2:0.

Третото попадение падна в 45-ата минута след отнемане на топката в средата от Славчо Гоцев, пас към Ветин, пробиване, пас към Десподов и удар на празна врата.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 3:0.

Във втората част на срещата след изпълнение на ъглов удар Васил Десподов пое топката и стигна до удар в напречната греда. Коженото кълбо бе поето в центъра от Йовчев, след подаване между защитниците стана владение на Десподов, който си върна жеста, последва пас към Георги Ветин, който преодоля вратаря и бе точен за 4:0 в 64-ата минута на двубоя.

След това домакините се поуспокоиха и срещата се доигра без следа от напрежение. Гостите от Рила предприеха няколко по-сериозни атаки, но топката прелиташе извън очертанията на вратата.

Така пороминци застанаха начело на класирането с пълен актив от  15 точки. Втори са Германея (Сапарева баня), а трети – Сокол (Самораново). В дъното на таблицата са Мусала 2010 (Рила) и Ива (Боровец).

„Не гониме цели, играем мач за мач и за удоволствие. Имаме няколко контузени играчи и не сме в пълен състав“, заяви треньорът Младен Георгиев.

Припомняме, че ФК Ботев (Пороминово) се завърна в „А“ ОГ „Рила“  в Кюстендилската областна група след 11 годишно отсъствие. Повечето футболисти от отбора са местни жители.

 

Снимки: М.Иванов