Ботев претърпя загуба от третия отбор на ЦСКА 1948 с 2:3

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, на стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман местният тим загуби от ЦСКА 1948 ІІІ с 2:3.
Срещата започна с гол на гостите. След удар от дистанция Виктор Василев уцели страничната греда зад вратаря на домакините Филип Димитров, топката се върна и в добавката Мартин Драганов не сгреши за 0:1. Четири минути по-късно Борислав Балджийски в стил Меси преодоля трима от футболистите на гостите, насочи кълбото към включилия се Станислав Катранков и той опъна мрежата зад вратаря на армейците Николай Горанов за 1:1.

В 18-та минута главният съдия Мариян Гребенчарски отсъди фаул в полза на гостите, той бе изпълнен отлично в наказателното поле на ихтиманци, топката рикошира на два пъти от насъбралите се футболисти, накрая попадна у Георги Шопов и той я изпрати в мрежата на Филип Димитров за 1:2. В 28-ма минута след центриране отляво в наказателното поле на гостите Марио Войнов (син на треньора на армейците Християн Войнов и внук на легендата на Левски и А националния отбор на България Воин Войнов) опъна мрежата зад Филип Димитров за 2:2. В 30-та минута Борислав Балджийски напусна накуцвайки терена и бе заменен от Александър Дайов. До края на първата част на срещата до нов гол не се стигна и футболистите се оттеглиха на почивка при равенство 2:2.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. Заигра се в половината на гостите. На два пъти вратарят на армейците Николай Горанов се намеси по невероятен начин след удари на Георги Катранков и Владимир Бахъров. Влезлият в полето на гостите Емре Дрянов проби по фланга, насочи топката към Мартин Драганов, който мигновено я изстреля към вратата на ихтиманци, но там Филип Димитров прояви майсторство и не допусна попадение. В 809-та минута резервата Сергей Пени от гостуващия отбор се насочи към вратата на домакините, но бе фаулиран пред наказателното поле. Наско Ценов майсторски изпълни фаула, която извиси топката над изградената стена от отбора на Ботев и се спря в мрежата за 2:3.