Братът на Отвертката Иван Радев от Дупница: Поп Ивайло Ханджийски се изживява като охрана на Владимир Карастоянов, ще изкарат, че убийството е станало в състояние на афект

 

34-01-10-radevi3
Иван Радев

Не могат да изкарат фамилия Карастоянови – Владимир, Николай и Иван, с жълти книжки, затова ще обърнат нещата така, че тримата са убили брат ми Николай Радев от Дупница в състояние на афект, коментира почерненият брат Иван Радев резултатите от последното заседание по делото.

34-01-10-adevi6
На преден план: Владимира Карастоянова, след нея са майка й Дияна и адвокат Димитър Марковски

По неговите думи при убийство в състояние на афект присъдата е по-ниска и това целят адвокатите на известната дупнишка фамилия. „Адвокатите им правят опити да бавят процеса, два пъти се отлага заради заболяване. Тримата си позволяват много своеволия, манипулации и да подвеждат съда.

34-01-10-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d0%be-%d1%85%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8
Ивайло Ханджийски

Пример е последната одобрена експертиза, която да проследи какво е било емоционалното им състояние на 11 март 2014 г., вечерта на убийството.

 

 

Подозирам, че адвокатите им ще се опитат да намерят доказателства, които да променят обвинението, под което са подведени по чл. 115 за умишлено убийство, предвиждащ от 10 до 20 години лишаване от свобода”, категоричен е Иван Радев.

Припомняме, срещу фамилия Карастоянови Окръжната прокуратура повдигна обвинителен акт за умишлено убийство на бившия гард на братя Галеви – Николай Радев-Отвертката. На делото показания вместо сестра си Мария Луиза Стоянова Бигова, която е в Италия, даде Йоана Георгиева. „Сестра ми е била наговаряна от брата на убития Николай Радев – Иван, в социалните мрежи“, каза тя. Според Иван обаче нещата стояли по друг начин: „Свидетелката е обработена от Карастоянови. Тя е от техния антураж, веднага се досетих, че всичко е нагласено. Всеки може да си направи фалшив профил и в abv, и във фейсбук. Дори и да се пазят някакви чатове, от полицията веднага могат да проследят айпи или мак адресите, не е толкова трудно. С тази Мария Луиза съм се видял в хода на досъдебното производство. Колкото до сестра й, тя сама призна, че Владимир Карастоянов е личният й стоматолог, какво съвпадение само“, добави още той. По думите му амнезията на персонала от заведение „Кимбо” е обяснима. „Това са млади момичета, работят в София, винаги могат да ги намерят чрез трети или пети лица и да им се въздейства. Нямат закрила. А че Карастоянови са ходили там, то се вижда от показанията им в досъдебното производство. Те двете са били и барманки, и сервитьорки, няма как да не са познавали навиците на постоянните си клиенти. Аз не се сърдя на показанията на тези момичета, какво да кажат… Друго щеще да е, ако Карастоянови са с мярка „задържане под стража”, а сега те са на свобода. Свещеникът Ивайло Ханджийски заедно с Димитър Чапкънов са нещо като охрана на Владимир Карастоянов. Навсякъде като минеш по центъра на Дупница, ако не единият, вторият е с него на заведение, дори го возят“, коментира още Николай Радев.

Прогнозите му са, че делото ще приключи на първа инстанция до началото на съдебната ваканция. „Има да се разпитват още трима свидетели, след това са 21 вещи лица, трябва да представят техните експертизи. Само съдебномедицинската експертиза е правена от трима патоанатоми. Имаме и НКК. Ако не ни удовлетворява присъдата, имаме втора инстанция, Европейски съд, ще се борим. Няма да оставим нещата така. Но никой не може да ме убеди, че тримата са действали като 3 в 1 в състояние на афект. Напротив, организирали са се, подготвили са се и са взели ножчето. При афект действаш, когато те е страх, срещат те на улицата и инстинктивно се навеждаш, за да вземеш камък и да замериш нападателите“, добави още Иван Радев.