БСП – Благоевград скочи срещу политиката на Нинова, водачът в Перник под въпрос

Социалистите в Благоевград скочиха предизборно срещу водената политика на своята лидерка Корнелия Нинова. Причината за пореден път е подреждането на листата за предстоящия вот на 2 октомври.
След като стана ясно, че Нинова ще бъде водач на Столетницата в Пиринския край, на проведено заседание местните са били „сюрпризирани” с новината, че второто място е определено за проф. Георги Михайлов, който вече бе начело на предишните избори. В своя декларации социалисти от Благоевград са изразили несъгласие от варианта, при който ще бъдат лишени от местен представител на избираемо място. Според авторите на декларацията е обидно и цинично първите двама да са извън региона, още повече, че името на проф. Михайлов продължава да носи негативи, предвид интереса на прокуратурата към него.
За никого не е новина, че скандалите в БСП-Благоевград тлеят от години. Партийни организациии в Пиринския край нееднократно са изризявали своето несъгласие чрез различни протестни декларации срещу политиката, водена от Корнелия Нинова и подреждането на предизборните листи. Според тях лидерката на БСП толерира доказани и проверени през годините нейни приближени за сметка на кандидати, издигнати от местните организации.

Смут настъпи и в червените редици на Перник, след като ясно, че определеният за водач на листата за 14 МИР Любомир Бонев се отказва от участие в предизборната надпревара. Причините за отказа не са известни, тъй като Бонев се въздържа от коментар на този етап. Въпреки това той е категоричен, че е въпрос на време да съобщи гласно своето решение.