БСП е готова с водачите на листи по области, вижте кои са новите играчи, Иван Ибришимов от Дупница №1 за Кюстенилска област

БСП е готова с водачите на листи по области, вижте кои са новите играчи БСП е почти готова с черновата на водачите на листи. Те трябва да бъдат утвърдени на пленум на партията другата събота. В трите софийски района традицията не е променена – лидерът на партията, старейшината Стефан Данаилов и Жельо Бойчев. За Кйстендилска облас БСП разчита отново на досегашния си депутат Иван Ибиришомов от Дупница, научи ВЯРА. 18-01-Иван Ибришимов
Корнелия Нинова ще е водач на най-голямата листа – в 25 МИР. Има вариант соцводачката да поведе и някъде в страната, а в столичния район да води шефът на червените в София Калоян Паргов, който после да се оттегли в нейна полза. По-вероятно е обаче Нинова да избере да води битката в София, където обикновено се сблъскват партийните лидери.
Ламбо ще поведе червената листа в 24 МИР, а говорителят на парламентарната група Жельо Бойчев – 23 МИР.
В Пловдив за водач е номиниран Георги Гергов, но още и Манол Генов, Петър Мутафчиев и Георги Търновалийски. Измежду четиримата двама ще са водачи в града и в областната листа. Красимир Янков е водач във Варна, а в Бургас остава Петър Кънев.
Весела Лечева е човекът, на когото партията разчита да издърпа листата във Велико Търново, а организационният секретар на партията Кирил Добрев си остава начело в Габрово.
В Ямбол ще води друг член на Изпълнителното бюро, младият Крум Зарков. Това е регионът, откъдето депутат беше Атанас Мерджанов, който вече няма право да бъде номиниран заради последните промени в устава. Водаческото място на Таско Ерменков в Сливен обаче не е много сигурно, защото е възможно листата там да се оглави от Зарков. Ако бъде предпочетен този вариант, Ерменков ще поведе червените кандидат-депутати в Русе.
Първото място в Търговище е за бившия зам.-министър на енергетиката Явор Куюмджиев, а в Смолян ще се разчита отново на Дора Янкова. Пак бивш зам.-министър от кабинета на Тройната коалиция – Атанас Костадинов, ще води листата в Монтана.
Досегашният депутат Филип Попов ще наследи Михаил Миков във Видин, след като бившият лидер на БСП също попадна под бариерата на 12-те години. Друг член на партийното ръководство – Драгомир Стойнев традиционно се спряга за старозагорската листа. В Ловеч се очаква да остане начело Димитър Горов.
Едно от последните попълнения на Изпълнителното бюро на БСП – Вяра Емилова, най-вероятно ще е водач на соцлистата в Силистра.
Едновременно с  водачите на червените листи на пленума на 11 февруари ще бъдат определени местата за коалиционните партньори, както и гражданската квота.