БСП-Кюстендил с декларация Валери Жаблянов да напусне Народното събрание

Бойко Клечков

Бойко Клечков: Като избран от 10-и МИР е незаинтересован от проблемите на региона

 

Общинският съвет на БСП в Кюстендил поиска с декларация напускане на парламента на депутата от БСП Валери Жаблянов и влизането на следващия в листата Иван Каракашки. Това заяви на пресконференция пред медиите председателят на червените в Кюстендил Бойко Клечков, като доуточни, че всичките 11 членове на Изпълнителното бюро са я подписали.

“Напускането от ПГ на БСП на група народни представители, включително и Валери Жаблянов, избран с листата на БСП от 10-и МИР, с подкрепата на най-голямата общинска партийна организация – Кюстендил, е неморално и деструктивно. В действията си досега Жаблянов е показал, че работата му като народен представител е подчинена само и единствено на негов личен интерес или програма. Липсват регулярни срещи с нас, избирателите от Кюстендил. От дълго време няма приемна. Дори като кандидат за председател на БСП е единственият, който не направи среща с кюстендилските социалисти. Не се включи в инициативата, организирана от БСП-Кюстендил във връзка с КОВИД-19 за купуване на респиратор, крайно необходим за МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. За целия си мандат той демонстрира абсолютна незаинтересованост от проблемите на избирателите в Кюстендилска област. Единствените посещения са, за да дава пресконференции пред местните медии. Нашата оценка е, че той не защитава нашите интереси в Народното събрание. Ние, социалистите от Кюстендил, смятаме, че незабавно трябва да освободи депутатската банка и на негово място да седне следващият достоен социалист от листата“, се казва в декларацията.

Бойко Клечков каза още, че дори делегатите от БСП-Кюстендил на конгреса на БСП в неделя са се срещнали с него „като случайни познати” и не е благоволил да говори с тях.