БСП на път да остане без депутат от Пернишко

Кирил Добрев:  На рождения ми ден идват повече хора, отколкото гласуват за Българската социалистическа партия

Две депутатски места за ГЕРБ-СДС и по едно за „Продължаваме промяната” и „Възраждане” е най-вероятното разпределение на мандатите в област Перник. За втори пореден път БСП, е застрашена да остане без депутат в региона.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС ще бъде депутат от Перник и в новото Народното събрание. Ако в ГЕРБ-СДС отиде още един мандат той ще бъде зает от последната в листата Христина Георгиева, която е с най-много преференции от всички кандидат-депутати в Пернишко. Благодарение на преференциите си Георгиева бе депутат и в 45-то Народно събрание. Останалите два мандата отиват при бившия вътрешен министър от кабинета Петков Бойко Рашков и при Димо Дренчев от „Възраждане”.

С четвърти резултат на изборите в Перник, БСП отново е застрашена да няма свой депутат от региона. Водач на листата на столетницата бе Александър Симов.

Заради изборните резултати на Столетницата, упрек към Корнелия Нинова отправи нейният съпартиец Кирил Добрев. Според него Нинова трябва да обясни на членовете и симпатизанти на БСП, защо само за една година е успяла да изгуби 800 хил. гласа.

“Няма да позволя да ме ръководят лузъри, хора за които гласуват шепа народ и на рожденият ми ден идват повече хора отколкото гласове получават и никой не може да спре възможността да бъда част от БСП и да преживявам всички проблеми”, коментира Добрев след като стана ясно, че е подал жалба в прокуратурата срещу партията.