БСП подкрепи Томов за кмет на Благоевград

БСП подкрепя Румен Томов за изборите в Благоевград

Общинският съвет на БСП – Благоевград е подкрепил кандидатурата на Румен Томов за кмет на Благоевград. На партийното събрание, проведено в сряда вечерта, е присъствал и лидерът на партията Корнелия Нинова.

Томов е отчел извършеното от програмата му за управление на общината пред Общинския съвет на БСП през месеците, в рамките на година и половина – периодът, в който бе кмет.

Частични избори в Благоевград ще се проведат на 27.06.2021 г., след като ВАС прекрати пълномощията на градоначалника.

Румен Томов се кандидатира на местните избори през 2019 г. като независим, а БСП го подкрепиха. Той спечели изборите срещу кандидата на ГЕРБ Камбитов. Съдът обаче го отстрани от длъжност заради непрекратена регистрация в срок на фирма на негово име.

Припомняме, че няколко общински структури на БСП в Пиринско се разграничиха отноминациите на предишните парламентарни избори и обвиниха областното ръководство в авторитаризъм. Това също бе причина за идването в Благоевград на Корнелия Нинова:

“Да, имахме проблеми, тук съм, за да чуя всички общини, да изясним проблемите, да видим къде е имало грешки, да ги поправим заедно, да си поставим много по-висока цел за следващите избори и да я постигнем”.

Относно предстоящия избор за кмет, тя бе още по-лаконична.

“Преди година и половина с БСП – Благоевград и Румен Томов победихме ГЕРБ и съм сигурна, че отново можем да го направим”, заяви Нинова.