БСП ще разчита на актьор и женско присъствие за спечелване на електоралната любов в област Кюстендил

Д-р Иван Ибришимов няма да участва в настоящите избори, направи си самоотвод

Областният съвет на БСП –Кюстендил подреди кандидатдепутатската листа за предстоящите парламентарни  избори. За водач на листата на Национален съвет  бе избран председателят на Областния съвет на БСП,  банкерът-разузнавач  Бойко Клечков. С решение на националното ръководство на Столетницата, второто  място е отредено за представители на гражданската квота или коалиционен партньор. Близки до националното ръководство съобщават, че мястото ще бъде за представител на  Партия „АБВ” . Сред коментираните имена е името на актьора Веселин Плачков, който участва във филмите „ Дякон Левски” и “Дамасцена”.  На отминалите избори  Плачков бе водач на листите на АБВ в 15-МИР -Плевен и 16 МИР  -Област град.


Областният съвет на партията определи третото място в листата да  заеме  председателят на младежката организация на БСП в област Кюстендил- Габриела Златанчева. Тя е биолог по образование и  работи като преподавател  в Дупница. Носител е на множество купи и медали от различни национални и международни турнири по тенис. В момента специализира „Политически мениджмънт” в НБУ.

Четвъртата позиция е за Гергана Кьосева, която  е от Сапарева баня. Кьосева е председател на основна партийна организация в Бояна. Тя е филолог по образование и работи като журналист в различни столични медии. Учила е и във Военна академия “Г.С.Раковски”.

На пето място се нарежда Десислава Разсолкова, председател на младежите в Кюстендил. Работи в Първа инвестиционна банка.Под номер шест ще бъде Йорданка Бозовайска, педагог в Кочериново. Седмото място е за Лили Стоилова от Дупница, дългогодишен член на БСП.  И на тези избори, последната осма позиция ще бъде за представители на гражданската квота. Съгласно уставът на БСП, листата трябва да бъде утвърдена окончателно от Националния съвет на партията, който ще се проведе на 29 май.

Бившият депутат Д-р Иван Ибришимов, който получи най много номинации по време на проведената общинска конференция си направи самоотвод . Само преди дни той събра 63 гласа от общо  67 от общинската партийна организация в Дупница.Той получи 8 номинация за водач на листата от 9 общини в област Кюстендил. Въпреки това, на проведения Областен съвет,  Ибришимов  отказа да участва в  предстоящата предизборна надпревара на 11 юли.