Бъдещи първокласници от Дупница не искат ваканция, оставят си раниците в класната стая, за да се видят отново в час

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” изпрати най-малките си „абитуриенти”

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” изпрати най-малките си „абитуриенти”. В навечерието на 1 юни, 18 –сет деца от Подготвителната група на най-голямото училище в Дупница получиха своите удостоверения за завършено предучилищно образование. На изключително мило тържество учителката им г-жа Димитрина Чечева пожела на бъдещите първокласници здраве, щастливо детство, много успехи в бъдеще и една невероятна ваканция.

Тържествено, в училищния двор, най-малките ученици декламираха стихотворения и пяха песни, посветени на българската азбука, знанието, книгите и предстоящото им встъпване в първи клас. Те събраха аплодисментите на своите родители, деца от по-големите класове и учители, дошли да ги уважат в тържествения за тях момент.

Сълзи от радост, много вълнение и емоции изпълваха атмосферата в празничния ден за малчуганите, които тази есен ще прекрачат за първи път училищния праг. Специално изработени плакети със снимки на класа, картичка запечатала тържества на групата и десетки букети отрупаха любимата на деца и родители госпожа Чечева. За награда тя организира истински празник за своите възпитаници.

По случай края на учебната година и настъпващата ваканция в двора на школото пристигна любимият на малки и големи фокусник Ради, който истински зарадва малчуганите и им подари милион усмивки и незабравими спомени.

Дълго време децата не можеха да се разделят със своята любима учителка и помежду си, като час по час питаха дали не могат отново да се върнат на училище в утрешния ден. Някои от тях проявиха хитрост като оставиха ученическите си раници в класната стая, за да намерят повод и начин да се върнат отново в утрешния ден. Други категорично отказваха да си вземат кутиите с учебни пособия, с обяснението че ще продължат да ходят на училище.

„Невероятни деца, невероятни родители и невероятен клас. Наистина не можем да се разделим. Ще продължим да се чуваме и виждаме през лятото, деца. Не плачете, ще бъдем отново заедно”, успокояваше ги на изпроводяк любимата им учителка.