Българин причини тежка катастрофа с 2 жертви в Италия и избяга

2 деца са откарани в болница

35-годишен българин причини тежка катастрофа, след като блъсна кола на магистрала в Италия. Загинали са две жени – на 20 и 26 години. Заедно с тях са пътували и две деца. Жените са починали на място след удара, а децата са откарани в болница.
Пътуването се превърна в трагедия, след като пътен инцидент между Вилота и Ацано Дечимо коства живота на две братовчедки от Тревизо.
Land Rover първо се сблъска с Fiat 500, в който са пътували родителите на една от жертвите. След като водачът на автомобила губи контрол, се блъска в Panda пред тях.
Шофьорката и спътничката й – двете братовчедки, вече били загинали, когато спасителите пристигнали на мястото на инцидента.
Медицинският персонал от болниците в Порденоне, Сан Вито ал Талиаменто и Портогруаро, се опитали да съживят жените, но без успех. Заради тежеста на инцидента е бил извикан и хеликоптер.

Снимки: ilgazzettino.it

За освобождението на телата им се наложило намесата на пожарникарите от Сан Вито и Порденоне, които с помощта на хидравлични клещи успели да отрежат покрива на колата и вратите.
Междувременно веднага започнало издирването на шофьора, за когото се твърди, че е причинил катастрофата. Мъжът, макар и ранен, успял да се измъкне, като прескочил мрежата, която разделя магистралата от близката местност. Бягството му не продължи дълго: полицията, която междувременно събра цяла поредица от улики за него, го блокира недалеч от мястото, където се случи фаталният инцидент./ ilgazzettino.it