Българската красота от А до Я грейна на фотосесия в Петрич

Уникалният проект е дело на ПГ “Пейо Яворов”

Единствена по рода си фотосесия събира в едно българската красота, природа и… азбука. Идеята е на Профилираната гимназия “Пейо Яворов” в Петрич.

По този начин Яворовци, както ги наричат в града, почитат Световния ден на книгата и авторското право, който се отбелязва на 23 април, както и 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Ето какво още споделиха от учебното заведение:
“Да се преклоним пред всичко българско и свято – земя, език, вяра, род, дом! Да се поклоним пред словото и да го използваме за добро – с него да благославяме, вдъхновяваме, насърчаваме, утешаваме, обичаме и прощаваме, защото буквите са боговдъхновени! Поздравяваме момичетата от 9-и клас за прекрасно осъществената идея! Благодарим на всички, които помогнаха да създадем този красив момент на докосване до българската традиция, която пази своя дух в село Долене – Наси Митова, Екатерина Димитрова, ФА “Гайтан”, Илиночка Иванова, близки и родителите на учениците!”.

Фотоизложбата под надслов “Да се поклоним пред българските букви” е публикувана на страницата на ПГ “Пейо Яворов” във Фейсбук.