Българската легенда Петър Попангелов откри зимния сезон в Боровец, цените на лифт картите скочиха с 5%

Българската легенда Петър Попангелов и бъдещи звезди в ските сложиха началото на тазгодишния зимен сезон в курорта Боровец. Легендарният скиор и малките скиори и сноубордисти от клубовете скъсаха банера BOROVETS IS OPEN и потеглиха с лифта „Ястребец Експрес”. Красивите момичета от фолклорния  ансамбъл “Самоков” пък плиснаха вода пред седалките с пожелание за успешен сезон.
Засега в най-стария планински курорт на Балканите работят пистите “Ястребец 3”, “Попангелов”, “Рила”, “Ротата” и “Иглика”. В действие са и прилежащите им влекове.
През тази седмица лифт картите са на специална цена от 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца.
При добри условия се очаква отварянето на цялата ски зона в курорта, както и на новия 6-седалков лифт “Мартинови бараки Експрес” в събота. Началото на ски сезона ще бъде отбелязано с Празник за всички гости на курорта с безплатни уроци, намалени наполовина цени на лифт картите, много забавления и музика.
Голямата придобивка на Боровец тази година е новият 6-седалков лифт “Мартинови бараки Експрес” в ски център „Ситняково“. Новият лифт е с три пъти по-голям капацитет от предишния, два пъти е по-бърз и е много по-безопасен. Благодарение на новия лифт очакванията са да се разделят по-равномерно потоците скиори между ски центровете „Ястребец“ и „Ситняково”. „Мартинови бараки Експрес” обслужва и популярното нощно каране. Инвестицията за новия лифт възлиза на 12 млн. лв.  Цените на основните лифт карти са увеличени с около 5%. Това се преценява като минимално нарастване на фона на двукратния скок в цената на тока и инвестицията от 12 млн. лв. за новия лифт. Освен всичко друго през целия сезон Боровец ще предоставя 5% намаление на всички видове лифт карти при презареждане онлайн.
Сезонните карти остават на същите цени: за възрастни – 1000 лв., за деца и младежи – 700 лв.