Българският младежки Червен кръст става на 100 години

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) ще отбележи днес един век от създаването си, съобщиха от БЧК. Младежката организация е неразделна част от БЧК и е националнопредставителна, която чрез доброволците си в цялата страна и чрез програми, дейности и услуги, приобщава децата и младите хора към хуманитарните принципи.
“През последните 100 години историята на БМЧК е неразделна част от историята на България. Доброволците на БМЧК винаги са били готови да се отзоват в помощ на българското общество при всяка криза, извънредна ситуация или драматично събитие”, се посочва в приветствието на Франческо Рока, президент на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, допълниха от БЧК.
Отбелязването на юбилея ще бъде утре с валидирана пощенска марка в блок, дело на художничката Жаклина Симова. Марката ще бъде официално валидирана от Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на „Български пощи”, акад. Христо Григоров, председател на БЧК и Стели Джамбазова, председател на БМЧК./БТА