„Бяла лястовица“ за доброволците от Перник, които откриха Сашко

“Бяла лястовица” получиха доброволците Веселин Георгиев и Милко Михалков, които откриха Сашко, след осем дни издирване. Наградата се връчва на хора, които са пример за обществото от “Господари на ефира”. Милко и Веселин предадоха “Бялата лястовица” на кмета Станислав Владимиров, за да остане тя в сградата на Община Перник и да напомня на хората за това, че с единството си са спасили живота на малкия Сашко.

“Сашко е бялата лястовица на Перник. Той обедини хиляди доброволци, служители на МВР, колеги от Столична община, планински спасители, БЧК и много други организации”, каза кметът Владимиров. Той добави, че надеждата не е напуснала нито един от тях. “Виждахме надеждата и куража, че докато не го намерим търсенето няма да спре”, каза още Владимиров, който заяви, че през изминалата седмица Перник е показал на цяла България как трябва да живеем – обединени, солидарни като едно истинско общество.

“Не можех да повярвам, че виждам Сашко между дърветата и храстите след осем дни търсене. След това Деян го изнесе на ръце от дерето и малкият герой бе откаран в болница”, каза Веселин Георгиев.

Милко Михалков добави, че той и колегите му са в планината от първата вечер. „Мотивация ни даваше желанието да намерим Сашко невредим“, добави той.