Б. Георгиев от Яхиново псува и размахва нож на граждани пред черквата „Св. Георги Победоносец” в Дупница, получи обществено порицание

Мая Гиздова

Мъж от Яхиново бе осъден за хулиганство, съобщиха от Районния съд в Дупница. Б. Георгиев ще трябва да изтърпи наказание пробация с пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от шест месеца, при периодичност на срещите два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител или определено от него длъжностно лице за същия период. Наказан е и с обществено порицание, което да бъде изпълнено чрез разлепване на присъдата на информационното табло на кметството на село Яхиново.

На 12 януари тази година в двора на храма „Св. Георги Победоносец“ подсъдимият обиждал, псувал и ръкомахал с нож към преминаващите граждани. Съдът квалифицира деянието като непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Изправеният на подсъдимата скамейка се е признал за виновен. Подписал е споразумение с прокуратурата, одобрено от съдия Мая Гиздова. Той е осъждан, с основно образование, разведен, безработен.

Радина  БЛАГОЕВА