С 5 рози и целувка новият губернатор Валери Сарандев пое кормилото на областната администрация в Благоевград, заместниците Адемов и Бистришка не дойдоха на церемонията

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов в момента е в командировка и все още не е обсъждан въпросът кой ще смени Сарандев като зам.-кмет в общината

28-03-02-22
Валери Сарандев бе посрещнат с рози и целувка за успех от Ваня Маникатева

С целувка за успех и пет червени рози, поднесени му лично от областния лидер на червените младежи в Благоевград Ваня Маникатева, новият новия губернатор на Пиринско Валери Сарандев официално пое кормилото на областната администрация в Благоевград. Точно в 10 часа вчера с бодра крачка и ухилен до уши, той прекрачи прага на работното си място, където бе радушно посрещнат от бившия вече областен управител Бисер Михайлов.

%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82-2
Бисер Михайлов и Валери Сарандев си стиснаха дружелюбно ръцете

Зам. областните управители Асим Адемов и Анна Бистричка не присъстваха на церемонията. До момента и двамата не са получили заповедите си за уволнение. Новият областен управител заяви, че новите зам. областни управители ще бъдат назначени от правителството. Бисер Михайлов пожела на Сарандев успешна работа, двамата си стиснаха ръцете и Михайлов с усмивка напусна досегашното си работно си място. От своя страна, Сарандев благодари на бившия вече областен управител за милото посрещане, а той му връчи официално заповедта за назначение. Михайлов заяви, че смяната му е решение на сегашното служебно правителство, тъй като са част от политическия кабинет. Той напомни, че са положени много усилия, но смята, че оставя администрация, която през 2014 г. е била областна администрация на годината. „За мен екипът е добре сработен и новият областен управител може да разчита на него. Смятам, че ще бъдат честни и почтени изборите, защото това е задължително условие, и се надявам, че това ще се случи”, каза Бисер Михайлов. Той изрази и мнение, че при проведените предишни избори както за местна власт, така и президентски, областната администрация се е справила с всички предизвикателства. „Главната задача пред новата областна управа е провеждането на честни, демократични и прозрачни избори“, каза при встъпването в длъжност новият областен управител Валери Сарандев. Той заяви още, че всичко се е случило много изненадващо.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов в момента е в командировка и все още не е обсъждан въпросът кой ще го смени като заместник-кмет в общината. Припомняме, че Сарандев е заместник -кмет на община Гоце Делчев и зам. областен председател на БСП. С добро го наричат „сивия кардинал” в БСП. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“.